15 Aralık 2014 Pazartesi

MİLOS ADASI (Yunanistan)




İzmir ' den Atinaya uçusumuz Pegasus havayolları ile yaptık. Atina 'dan da Milos adasına Aegean Airlines ile uçtuk , daha sonradan öğrendik ki cuma günleri Aegean Airlines İzmir ' den Atina seferi koymuş.
Milos ucusumuzu pervaneli küçük bir ucakla gercekleştirdik,standart boyutlarda ki el bagajları baş üstü dolaplarına sığmıyor,el bagajı olanlar ayaklarını altına koydular.ucak 40 kişilik.yolculuk 30 dakika sürüyor.nilos havaalanı ise küçük bir bina.herhangi bir cafe,alışveriş yapılıcak bir yer yok.

Milos uçağı

Milos uçağının içi

Uçaktan milos havaalanına yürürken


Atina havaalanın 'Olive Tree' isimli restaurantta yemek yemeği tercih ettik.servis oldukça yavastı.Cheese ravioli , spagethi ve kadehi 4,5 euro olan şaraptan sipariş ettik ama şaraptan fiyatının karşılığını alamadık.

Milos adasında ' gece Adamas 'ta 3 gecede Apolonia ' da kaldık. ilk 2 günü adamas olarak tercih etme nedenimiz Adamas porttan tekne turu yapıcak olmamızdı.

Adamas ' ta kaldığımız otel = Liogerma Otel
Liogerma otel ; Adamas Port 'a yürüyerek 5 dakika , denizi vasat olan Lagada Beach ' e yürüyerek 2 dakika.cok küçük bir havuzu var.Uygun fiyatlı bir otel.WiFi odada mevcut fakat yavaş.Resepsiyon her konuda yardım etmeye calısıyor.Sabahları 3 çeşit ev yapımı receli , kekikli domatesli ekmekleri içeren çok başarılı bir kahvaltıyı 11 ' e kadar servis ediyorlar.Odada mini buzdolabı,saç kurutma makinesi mevcut.

Adamas ' ta ilk gece OHAMAS restaurantta gittik.Burası keçi yetiştiren bir çiftliğin restaurantı , bu nedenle keçi etli yemekler ve keçi peynirleri yapan bir yer.Biraz kalabalık,yer bulmak için sıra beklemek gerekiyor.Önümüzde 5 çift vardı , sıra cok hızlı ilerliyor , rezervasyon yapılabiliyor.Yerini bulmak çok zor olmasa bile Adamas Port ' biraz uzak yürüyerek 20 dakika gibi, sahilden dümdüz yürümek

gerekiyor,benzinciyi gectikten sonra solda kalıyor.
cheese pie , greek salad , ot tabağı
keçi eti
· Ot haşlama ( içinde asma yapraklarıda olan değişik sıcak ot tabağı )
· Grandmother cheese pie ( peynirli çibörek tarzında bir kızarmiş börek,peyniri biraz ağır ama lezzetli)
· Greek salad ( krem keçi peyniri koyulmuştu bu yüzden cok güzel değildi)
· Keçi eti ( ince kemikli ve az yağlı bir hayvan olduğu için eti lezzetli,ekşili bir sosta pişmişti,kırmızı et sevmeyen biri olarak çok lezzetli buldum,kokusuz ve hafif bir et.)
· Ev şarabı ( 1litre,çok ucuz ama biraz sıcaktı)
· (ekmek ve su dahil toplam 33 euro ödedik.)
masamızdan bir görüntü
Adamas ' ta 2. gün ;
Bir gece önceden ayarladığımız tekne turuna çıktık.Adamas sahili boyunca bir çok tekne geceleri rezervasyon alıyor.Fakat ertesi güne yer bulmak biraz zor oluyor.Değişik saatlerde kalkan , degişik fiyatlarda olan ve değişik yemekler veren bir çok tekne var.

Biz TRITON 48 isimli teknede yer bulabildik . Cumartesi olduğu için biraz yoğunluk vardı , birde bu tekneyi tercih etme nedenimiz , diğer tekneler sabah 9 ' da kalkarken , bu tekne 10:30 hareket ediyordu.
3 plajda duruyor
Kişi başşi 50 euro.
Sabah 10:30 da hareket edip , akşam 21:00 de geldik.
Teknede ; sabah kahvaltısı (salamlı yada peynirli sandiviç) , Öğlen yemeği olarak spagethi ve greek salad , Akşamüstü karişik meyve tabaği ve günboyu alkollu ve alkolsuz limitsiz içecek vardı.Biz vejeteryan olduğumuzu söyledik ve bize karidessiz spagethi ve peynirli sandiviç hazırlandı.herşey çok lezzetliydi.
Tüm tekne personeli çok cana yakındı.
Yelkenli bir tekneydi , kaptan ve 2 çalışan dahil 10 kişiydik.Büyük teknelerle gitmemenizi öneririm.çünkü onlar cok kalabalık oluyor.büyük tekneler kişi başı 20 euro olanlar var ama keyifli olduklarını sanmıyorum

- Çok yorucu bir yolculuk . Denizdeki akıntı ve dalga nedeniyle mide bulantısı oluyor , yola cıkmadan ve yoldayken mide bulantısı ilacı almak gerekiyor . Yorucu bir yolculuk olduğu için öğlen yemeği olarak balık ağır gelebilir , o yüzden makarnalı tur tercih edilmesi daha mantıklı .

- Yanınıza şapka ve atıştırmalık alın .

- Kleftiko 'da şnorkel ile yüzme turu yapılıyor.Teknede snorkel mevcut ama hijyen açısından yanınızda  götürün , sadece deniz gözlüğüde yeterli olablir.Deniz ayakkabısına gerek yok.Kleftikoya tekne girmiyor.Zodyakla mağaralar geziliyor.Yanınıza fotograf makinesi alabilirsiniz.Tekne burada  3 saat kalıyor ( yüzme ve öğlen yemeği)

_Bu tur çok uzun sürmesine ragmen az yerde duruyor . ( 3 plaj ) Daha iyi araştırılıp başka bir tekne tercih edilebilir. Adamas Port ‘tan kalkan çok sayıda günlük ve yarım günlük tekne olmasına rağmen gece 11 ‘ de sadece 2 teknede yer  vardı . Bizim almadığımız diğer tekne daha büyük bir katamarandı , kişi başı 80 euro idi, yemek olarak sadece balık vermesi bizi korkuttu , mide bulantısı sonrası balık iyi bir fikir değil.





tekneden görünen bir köy


Tekne turundan sonra akşam yemeği için Adamas Port'ta MIKROS APOPLOUS isimli tavernayı tercih ettik.Deniz kenarında oturma şansımız oldu , ama sanıyorum yer ayırtmak daha dogru bir yol olabilir . AdamasPort'tan ilerleyince deniz kenarında kalıyor.Yemekler bu gezide yediğim en lezzetli ve en güzel yemeklerdi.Servis biraz yavaştı.Çocuklar için balıklara ve ördeklere ekmek atarak zaman gecirme şansı var.
  • ekmek ( 1 euro)
  • Clam with orange ( 10 euro, harika bir lezzet,uzodan ziyade şarapla uyumlu bir yemek,tatlı ve ekşi tadı lezzetliydi)
  • Izgara sardalya ( 8 euro , çok lezzetli, iyi pişmiş , yumuşak ve suluydu)
clam with orange
  • Ev şarabı (500ml=4.5 euro , 1lt=8.80 euro oldukça güzeldi)
Fava (yumuşak ve lezzetliydi,sıcak servis ediliyor ,dereotu yerine kapari koyulmustu)
- Adamas 'ta 2 gece kaldıktan sonra ; Apollonia semtine dogru gidiyoruz.Fakt taxi bulmak biraz zor , meydanda biraz beklemek gerekiyor . Adamas 'tan Apollonia bölgesine giden otobüslerde mevcut.10 dakika içersinde taxi ile VILLA ZOE isimli otelimize varıyoruz.
Apollonia ' da Villa Zoe otel; Bu otelde 3 gece konakladık.Apollonia merkezinde ki halk plajına ve restaurantlara yürüyerek 10 dakika ama , yol karışık oldugu için kaybolmak ve yolu uzatmak kaçınılmaz bir durum . Yunan bir aile işletiyor , ailede ingilizce bilen bir tek kişi var , onu bulamazsanız işiniz zor . Odada banyo malzemesi yok , kahvaltı salonu 1 dakika ötede başka bir binada ve bir yunan oteli için cok yetersiz bir kahvaltıya sahip , domates-zeytin yok , siparişten 10 dakika sonra çay ve kahve masanıza geliyor , ev yapımı yerine 2. sınıf paketlenmiş marmelatlar var.Otelin cok odası olmasına ragmen ,güneşin batışını net görebilceğiniz bir odası yok , mimari olarak cevredeki oteller güneşin batışını izlemeye uygun cok güzel balkonlu odalara sahip ama zoe' da böyle bir durum yok .Zoe 'nin fiyatı daha uygun ama kahvaltı ve güneşin batısını izlemek gibi detaylar düşünüldügünde , yakın cevrede ki otelleri incelemek daha avantajlı olabilir. Yakın çevrede hiç market yok,Apollonia merkezde bir market var oda yürüyerek 10 dakikalık bir mesafede. 
-Appolonia tam olarak bir yaz tatili bölgesi.Deniz,kum,güneş.
_Appolonia halk plajı çam ağaçlarının altında harika bir plaj , deniz berrak ve kum.Çocuklar içinde cok uygun bir plaj.Şezlong yok.Ağaçların altına havlunuzu serebilirsiniz , veya marketten alabilceğiniz plaj örtülerini kullanabilirsiniz . (almanızı tavsiye ederim )
appolonia plajı


appolonia plajında bir restaurant,öglen yemekleriçin keyifli ve serin


appolonia plajında ki restaurantlar


Resim yazısı ekle




appolonia 'nın güzel günbatımı
-Appolonia  ' da ki ilk akşam yemegimizi ARMYRA RESTAURANT 'ta yedik, diğer gitmek istediklerimizde yer olmadıgı için burayı tercih ettik.Çok başarılı değildi,bence gitmenize gerek yok, serviste cok yavaş , diğerlerinde yer yokken buranın boş olmasının sebebini sonradan anlamış olduk .Sadece ahtapot mezesi güzeldi,favanın uzerinde karamelize soganla beraber gelen ahtapot ızgarası ve greek salad yenilebilir.Gitmek zorunda kalırsanız bunları tercih edebilirsiniz..


armyra 'da ahtapo

Apollonia 'da ikinci gece ENALION RESTAURANT 'ı tercih ettik. Sabah plaja giderken akşam için yerimizi ayırttık,rezervasyon pmadan yer bulmak biraz zor.Mutlaka gitmelisiniz . çalısanlar ve sahibesi son derece güler yüzlü ve yardımsever,
Burada ; yunan usulü patates salatası, ızgara ahtapot , sardalya marine , soslu ahtapot ve ev şarabı sipariş verdik , yorgun oldugumuz için çok fazla yiyip içemedik ama çok geniş bir menüsü var.

yunan usulü patates salatası


karamelize sogan soslu ahtapot
- Apollonia ' da 3. akşam yemeğimizi aşağıda adının resmi olan balıkçıda yedik.Oldukça başarılı ve  lezzetliydi.Deniz tarağı çok güzeldi , ılık servis ediliyor.


deniz tarağı
-Geceleri yemekten sonra yapılacak çok fazla bir şey olmadığı için , sahilde ki cafelerde oturup kokteyl içebilirsiniz.

-Biz sea kayaking  ( kano ) yapmayı çok istiyorduk , fakat , turlara profesyoneller katılabiliyordu , diğer eğlence amaçlı olanda ise yer yoktu . Sadece kiralayıp bir plajda yapabilirdik ,bir tek AGHIA KIRIAKI plajında bu imkan vardı ve Apollonia bölgesine çok uzaktı .Sizler daha iyi bir plan yapıp bu plaja gidebilir yada kano turlarına rezervasyon yaptırabilirsiniz.Turist bilgilendirme ofisi oldukça yardımsever ve başarılı.

-Bizde ertesi gün FIROPOTAMOS plajına gittik.Bu tatilde gittiğim en güzel plajlardan biriydi.Turist bilgilendirme ofisinden taksi çağırmasını istedik , Apollonia merkezden Firopotamos plajına 20 dakikada , 25 euro ya gittik .Taksiciyle anlaşıp akşam üstü bizi almasını istedik , zaten başka şansınız olmuyor. ( sanıyorum Adamas Port 'tan daha yakın , Adamas Port ' ta  kaldığınız günlerde de gidebilirsiniz. ) Bu plajda kafe ve şezlong mevcut , fakat şezlonglar yetersiz , biz ve bizim gibi bir çok kişi yine yerlerde . Ama deniz o kadar güzel ki hiç önemli değildi . Kafe de ki yemekler ise tost , salata gibi şeylerdi .Akşamüstü konuştuğumuz gibi taksicimiz bizi alıyor , ve Apollonia ' da ki muhteşem gün batımına yetişiyoruz . Mükemmel bir manzara.
firopotamus plajı


firopotamus 'un harika denizi




firopotamos ' a kuşbakışı




firopotamus ' a kuşbakışı 2


firopotamos plajı


-Bu gezide ki büyük maceramız KIMOLOS ADASI 
-Apollonia 'nın karşısında ki Kimolos Adası ' na vapur seferleri düzenlenmekte. Bizde sabah kahvaltımızı , günde 22 saat açık olan merkezde ki fırında yaptıktan sonra ( sandviçler,kekler,vb herşey çok lezzetli , soğuk kahve alana (frappe) kek ikram ediyorlar.) Kimolos'a gitmek üzere hareket ediyoruz.
-Öğlen 12 sularına denk gelen vapurla 20 dakikada karşıda ki Kimolos adası 'na varıyorsunuz. Kimolos ' un en ünlü plajı olan PRASSA beach'e gitmek istiyoruz. Kimolos adasında 1 tane taksi var,telefon numarasını vapurda ve vapurdan inince duvarlarda bulabiliyorsunuz , aradığımızda öğlen 14:30'a kadar dolu olduğunu söyledi , bizde limanda ki otobüs durağına gelen otobüse bindik.(arabalı vapur olduğu için Apollonia 'dan araba yada motor kiralamanızı tavsiye ederim) . Otobüsteki herkes bir plaja ve Prassa Beach'e gitmek istiyordu , ama kimsenin bir fikri yoktu ve otobüs Prassa Beach'e gitmiyordu.Otobüsün son uğradığı plaj KLIMA BEACH ti , bu plajda herhangi bir şezlong kafe gibi bir şey yoktu , son durak olduğu için çoğu kişi burada indi , burada inmeyi planlarsanız yanınıza mutlaka yiyecek , içecek , şapka ve yere sermek için plaj örtüsü alın.Bence arabanız,motorunuz yada taksiniz yoksa bu plaja gitmelisiniz.
Aşağıda sizlere taksi numarasını verdim,adaya gitmeden bir gün önce vapur saatlerini ögrenip programınızı yapmanızı önerebilirim.
 www.kimolos-link.gr bu adresten vapur saatlerini öğrenebilirsiniz.
kimolos adasında ki taksi numarası


kimolos adasında otobüs saatleri


kimolos vapurlarının kalktığı liman


vapurdan apollonia plajına bakış
-Biz ve 6 kişi daha Prassa Beach'e gitmek istedik ve son durakta inip 50 dakika yol yürüdük , yolda önce tırmandık ve daha sonra denize doğru inmeye başladık , yanımızda su,şapka olmasaydı işimiz çok zordu , sadece harika bir plaja gitme hayalimiz vardı.Bir ara otostop yapmayı planladık.yürürken plajdan dönen taksiyle karşılaştık ve akşamüstü 5'te bizi almasını istedik , gerçekten de bizi almaya geldi ama şans eseri gördük ve bindik taksiye çünkü 4:30 da gelmişti.Yolda beraber yürüdüğümüz İspanyol arkadaşlarımızı da çağırarak limana gittik.
yürüdüğümüz yollar


plaja ulaşmaya çalışan bizler


uzun bir yol sonucu ulaştığımız PRASSA BEACH ve kafe
PRASSA BEACH , güzel fakat bu kadar sıkıntıya değmez.Şezlonglar yetersiz ve biz yine bir ağaç gölgesindeyiz,plajda ki kafeden bira ve tost alıp karnımızı doyuruyoruz.Bu kadar geldik diye düşünüp bol bol yüzüyoruz.
Kimolos port'ta dönüş için vapuru beklerken portun karşısında ki kafede oturup kokteyl içiyoruz. Kimolos'a giderseniz yapılacak 2  şey var, 1-klima plajına gitmek  2-burada oturup kokteyl içmek (servis biraz yavaş,plastik bardağa da yapıyorlar fakat belirtmeniz lazım,yada  kalan kokteylinizi plastik bardağa koydurup vapurda da içebilirsiniz.)

kokteyl içtiğimiz kafeden bir görüntü


kokteyl içtiğimiz kafe,adını hatırlayamıyorum belki bu foto size yardımcı olur.başka kafe yok sanıyorum.

Artık dönüş yolu,Sabah 7'de Atina oradan da İzmir'e doğru yolculuğumuza başlıyoruz.1 gün önceden ayarladığımız taksi sabah 6'da bizi almaya geliyor.Tatilimiz bittiği için ve bu kadar güzel bir yerden ayrıldığımız için , mutsuz olarak havaalanına gidiyoruz.
MİLOS'TA YAPMADAN DÖNMEYİN
  1. Adamas port'tan tekne turu
  2. Kano (kayaking) www.milosalternative.com
  3. Firopotamos Plajı ' na gitmek
  4. Apollonia 'da ki balıkçılarda akşam yemeği

    plajları ve görülmesi gereken yerleri gösteriyor


    kimolos vapur saatleri

    adamas ' tan kalkan tekne turlarının güzergahı








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder